ZOMERTRENDS VOOR MANNEN

Schermafbeelding 2016-06-07 om 20.34.58

De eerste warme dagen in Nederland zijn alweer een feit en nog een paar maanden,weken of misschien wel dagen wachten en veel mensen kunnen beginnen aan hun zomervakantie!
 
Hoe dan ook: de zomer staat keihard voor je deur, je voordeur welteverstaan. En laat je er nou net nu achter komen dat je kledingkast wel een upgrade kan gebruiken wat betreft je zomerkleding. Trends liggen altijd wat gevoelig bij mannen, dus ik verplicht je hieronder ook tot niks. Maar ben je toch op zoek naar wat inspiratie voor deze zomer? Hieronder, even lezen, en je komt een heel eind!
 
Schoeisel en Sneakers
Bij  het populaire schoeisel waar je deze zomermaanden je stappen op zou kunnen gaan zetten komt een ding heel erg naar voren:  lage Sneakers. Niks is toffer deze zomer dan sportieve schoenen onder die korte broek. En juist om het wat netter te laten staan dan je average nike’s zijn deze zomer strakke smalle sneakers in lichte kleuren erg in. Ga je toch wat liever voor nog  meer  net en meer classy dan een sneaker? Geen probleem! Ook lage schoenen van suède of leer gaan deze zomer erg lekker. Denk hierbij aan bootschoenen of Clarks.
 

26109086_A_p

Clarks Desert Boot


 
Zwembroeken
Wat betreft de zwembroeken die je deze zomer goed kunt gaan dragen is het merendeel wat je ziet vooral basic. Maaaaar alles behalve saai! Drukke prints op je zwembroek zijn niet meer heel erg populair maar juist zwembroeken tot een stuk boven de knie ( dus trainen die bovenbenen)  in een basic maar een opvallende kleur! Denk bijvoorbeeld aan mint groen of bordeaux rood. Ook simpele gestreepte zwembroeken zijn een optie voor in je kledingkast deze zomer.
 
Asos Swim Short

Asos Swim Short


 
De tuinbroek
Wat moet je hier nou van zeggen…dit is een trend die je of heel erg leuk vindt of verschrikkelijk lelijk vindt. Het is in ieder geval een kledingstuk wat niet iedereen zal durven dragen en de mensen die het wel aandurven zullen er dus sowieso mee opvallen. Het moet je ook staan, bij de een staat het opvallend en stoer, de ander ziet er in een tuinbroek uit als een uit de kluiten gewassen kleuter… Het is het proberen waard.
 
Navy Dungarees by Asos

Navy Dungarees by Asos


 
Het bomberjacket
Het bomberjack is al een flinke tijd bezig om echt een trend te worden alleen komt het nog niet echt naar voren bij de gemiddelde man. Een bomberjack is ontzettend veelzijdig in stijl, draag hem in een donkere kleur met een basis shirt eronder, dan is het veilig en draagbaar voor iedere man. De bomberjack ga je komend seizoen wel ook in diverse materialen en kleuren zien, als je dit durft te dragen dan ziet het er meteen origineler uit.
 
--1265288_P

Het Bomberjacket bij Urban Classics


 
De hoed
Omdat de warme zomermaanden voor mannen qua kledingmogelijkheden erg saai kunnen zijn, is een tof extra kledingstuk erbij waar het zweet je niet meteen van uitbreekt erg leuk om te hebben. Zoals iets op je hoofd! Aangezien veel mannen met een korte broek al erg richting de sportieve kant gaan qua kledingstijl is het mooi om dit te combineren met een meer classy hoofddeksel zoals een hoed. Denk hierbij niet meteen aan extreme cowboyachtige hoeden of afgezaagde ‘’singer songwriter hoedjes’’, maar juist aan een hoed van een gemiddeld formaat vaak in het zwart. Het ziet er niet alleen classy uit maar ook staat het nog eens goed origineel aangezien weinig mannen nog een hoed dragen!
 
Gregory's Wide Brim Fedora Hat via Asos

Gregory’s Wide Brim Fedora Hat via Asos


 
Hylke Haagsma logo
 
Banner credits: Magic Fox by Daniel

Share This Story

Men

You May Also Like

 • tuinbroektom

  Ruim een jaar geleden ben ik als man begonnen een tuinbroek te dragen. Ik had nog nooit eerder een tuinbroek gedragen, dus het was best een stap om plots een mannelijke tuinbroekdrager te worden, maar sindsdien draag ik vrijwel niets anders meer, ik draag hem ook gewoon op mijn werk. Uiteraard draag ik hem (anders dan sommige mannen schijnen te doen) altijd geheel onbedekt, dus met voor- en achterklep volledig zichtbaar, want anders kun je net zo goed niet een tuinbroek gaan dragen.
  In het begin waren er natuurlijk wel verbaasde blikken en commentaren, maar intussen is iedereen er aan gewend en weet niet beter dan dat ik ‘altijd’ een tuinbroek draag. Het komt wel erg op het model tuinbroek aan, hij moet goed strak om het lichaam zitten, maar met deze nieuwe Lee (zie foto van de site) heb ik de perfecte mannentuinbroek gevonden.

 • Hi Tom, wat super om te horen en leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Die van Lee is inderdaad ook heel cool. Ik ben van mening dat je gewoon moet dragen waar je je prettig in voelt en dan straal je dat vanzelf uit naar anderen. Tegenwoordig probeer ik zelf ook meer andere items dan de gemiddelde Nederlandse vrouw omdat ik echt uit mijn comfort zone wil stappen en mijn eigen stijl wil creëren 🙂 Fijne zondag!

 • tuinbroektom

  Hi Anouk,
  ik vond het gewoon leuk dat er eindelijk in een blog ook eens aandacht aan de tuinbroek voor mannen wordt besteed, die nu een beetje trendy is. Ik hoop dat nu ook andere jongens de moed vinden om openlijk een tuinbroek te gaan dragen! Volgens de Lee-zaak waar ik mijn exemplaren kocht, verkochten ze best goed, alleen heb ik nog maar zeer weinig andere mannelijke tuinbroekdrager op straat gezien, gemiddeld hooguit zo een keer per maand.